ParhaimmatPelit.fi artikkeli | 08.08.2023

TOP 10 parhaimmat pelit 2023

TOP 10 parhaimmat pelit 2023 | ParhaimmatPelit.fi
Kuva: Freepik

Vuoden 2023 ensimmäinen puolisko on ollut yllättävän täynnä jännittäviä videopelejä. Pienistä indieprojekteista kirjaimellisesti vuoden suurimpaan peliin, nämä viimeiset kuusi kuukautta on ollut mahtavaa aikaa kaikille pelaajille, jotka ovat kiinnostuneet uusista jutuista.

Tai jos haluat tuttua ja turvallista, kuten pelata The Legend of Zelda: Tears of the Kingdomia koko vuoden, sekin on siistiä. Joka tapauksessa, mennään asiaan. Mikä on vuoden paras peli, sen jokainen voi päättää tahollaan. Tässä kuitenkin ovat meidän toimituksen valinnat vuoden 2023 parhaimmiksi peleiksi TOP-10 tähän mennessä.

1. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Eeppinen seikkailu Hyrulen maan ja taivaan halki odottaa The Legend of Zelda™: Tears of the Kingdom for Nintendo Switch™ -pelissä. Seikkailu on sinun luotavasi maailmassa, jossa mielikuvituksesi ruokkii. Tässä The Legend of Zelda: Breath of the Wildin jatko-osassa päätät oman polkusi Hyrulen rönsyilevien maisemien ja yllä olevilla laajalla taivaalla kelluvien salaperäisten saarten läpi. Pystytkö hyödyntämään Linkin uusien kykyjen voimaa taistellaksesi valtakuntaa uhkaavia ilkeitä voimia vastaan?

2. Diablo IV

On jotenkin kulunut yli vuosikymmen Diablo III:sta, pelistä, joka tunnettiin liian värikkäänä. Blizzardin kauhistuttava sarja on täynnä ryösteleviä epäkuolleita, verivirtoja ja kidutettuja sieluja, joten muutamaa vihreää ruohoa pidettiin loukkauksena kovia kohtaan. Yhtiö otti huomioon kauan odotetun jatko-osan. Diablo IV saattaa olla synkin videopeli, jonka Blizzard on koskaan tehnyt. Hankaat likaa tyrmisissä vankityrmäryöpymisessä, lennät yhdellä iskulla kiukuttelevia demoneita, kaikkivaltiaan saaliin takaa. Diablo IV on muuttanut suunnitelmaansa niin vähän saadakseen aidon MMO:n muodon – pelaajahahmot ovat hajallaan kaikkialla kartalla. Mikään ei ole aivan samanlaista kuin esinekatehus, joka saa sinut koukkuun. Helvetti on pimeää, mutta saatat haluta jäädä tänne hyvin pitkäksi aikaa.

3. Street Fighter 6

Paljon odotettu Street Fighter 6 on ottanut rohkeita riskejä sarjalle, joka ei ole koskaan eksynyt kauas ankarista arcade-juuristaan. On Yakuzan kaltainen RPG-kampanja, World Tour, jossa valmistat mukautettavan hahmon ja tapaat Capcomin erilaisten valaisimien kanssa. Tämä sopii hienosti uuteen moninpelisalonkiin, joka toimii vähän kuin MMO:n pääkaupunki. Hiero olkapäitäsi muiden Street Fighter-ylijääneiden kanssa ja istu alas virtuaalisten (kyllä, virtuaalisten) pelihallien kaappeihin, kun olet valmis jyristämään. Mutta mikään näistä ominaisuuksista ei toimisi, jos perustaistelumekaniikka olisi menettänyt loistonsa, ja voin ilokseni ilmoittaa, että Street Fighterin hermostunut, pugilistinen ja vastalyöntitaika on kotonaan vuonna 2023. Mikä parasta? Uusi ohjausjärjestelmä yksinkertaistaa huomattavasti erityisiä siirtosyötteitä, jolloin kaikki vanhat peukaliemme voivat kutsua Shoryukenin.

4. Homebody

Tämä indie-kauhupeli on jäänyt hieman tutkan alle sen jälkeen, kun se jukaistiin kesäkuussa, mutta kauhupelien ystävät rakastavat sitä ehdottomasti.

Homebody on nostalginen selviytymiskauhupulmapeli, jossa tapaat vanhoja ystäviä ja yrität olla murhaamatta.Emily ja hänen yliopistokaverinsa ovat kokoontuneet syrjäiseen vuokrataloon katsomaan Perseidien meteorisuihkua. He yrittävät elvyttää siteitä, joita heillä oli ennen, mutta viipyvät emotionaaliset haavat ja sosiaaliset ahdistukset jättävät Emilyn tuntemaan itsensä yksinäisemmäksi kuin koskaan. Kun virta yhtäkkiä katkeaa, se on melkein helpotus. Mutta pimeyden varjossa salaperäinen tappaja poimii heidät yksitellen. Jos Emily ei löydä ulospääsyä, hän jää tämän painajaisen loukkuun ikuisesti.

5. Final Fantasy XVI

Legendaarisen Final Fantasy -sarjan 16. osa edustaa maineikkaan roolipelisarjan synkempää puolta – pelissä nähdään monisyinen kostotarina, valtataistelua ja tragediaa.

Final Fantasy XVI:ssä sarjan ikoniset Summonit on uudistettu Eikoneiksi. Nämä voimakkaat olennot asuvat Dominanteissa: miehissä ja naisissa, jotka perivät niiden valtavat voimat syntyessään – pitivätpä he siitä tai eivät.

Kuusi Valisthean mahtavaa valtakuntaa on yhdistetty Äitikristallien voiman avulla, ja Eikonit ovat Valisthean voimakkaimpia olentoja. Näiden valtavan voimakkaiden kristallivuorten eetteri tuottaa magiaa, jonka avulla kansakunnat ovat menestyneet vuosia – mutta nyt salaperäinen vitsaus uhka niiden rauhanomaista sidettä.

Pelaa Clive Rosfieldinä, Rosarian pääsuojelijana ja pikkuveljensä Joshuan vartijana, Eikon Phoenixin Dominantina, ja koe Final Fantasy -veteraanitiimin luoma eeppinen toiminta-roolipeli.

6. Star Wars Jedi: Survivor

Cal Kestisin tarina jatkuu Star Wars Jedi: Survivor™ -pelissä, joka on Respawn Entertainmentin koko galaksiin ulottuva kolmannen persoonan toimintaseikkailupeli, joka on kehitetty yhteistyössä Lucasfilm Gamesin kanssa. Tämä tarinavetoinen yksinpeli alkaa viisi vuotta Star Wars Jedi: Fallen Order™ -pelin tapahtumien jälkeen ja seuraa Calin yhä epätoivoisemmaksi käyvää taistelua, kun galaksi vajoaa syvemmälle pimeyteen. Imperiumin galaksin reunamille työntämä Cal huomaa olevansa uusien ja tuttujen uhkien ympäröimä. Yhtenä viimeisistä hengissä olevista jediritareista Calin on asetuttava vastarintaan galaksin synkimpinä aikoina – mutta miten pitkälle hän on valmis menemään suojellakseen itseään, miehistöään ja jediritarikunnan perintöä?

7. Resident Evil 4 Remake

Alkuperäinen Resident Evil 4 on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista videopeleistä. Se ei ole liioittelua: On vaikea aliarvioida sitä kohua, jonka se aiheutti, kun se julkaistiin vuonna 2005. Peli oli hirveä, kiehtova ja vertaansa vailla olevien toimintatapojen määrittelemä. Joten tämän remake-version myötä Capcomilla oli lähes mahdoton tehtävä: miellyttää kovimpia fanejaan samalla kun se seisoi omien ansioidensa varassa.

Suurimmaksi osaksi se onnistuu. Resident Evil 4 on voittokierros Capcomin uudeksi kultakaudeksi. Kehittäjät eivät pelanneet varman päälle, mutta tekivät suuria suunnittelumuutoksia, jotka saavat RE4:n tuntumaan aivan uudelta peliltä. Se on oodi ja kumppani klassikolle pikemminkin kuin leikki kerrallaan uudelleenluominen.

8. Dead Space (2023)

Dead Space -remake todistaa, että ajaton peli, joka on rakennettu vankalle pohjalle, voi tuntua yhtä tuoreelta vuonna 2023 kuin vuonna 2008 – niin uusille tulokkaille kuin harrastajillekin. Joitakin käsikirjoitusmuutoksia ja äskettäin äänestettyä päähenkilöä lukuun ottamatta uusi peli pelaa lähes identtisesti alkuperäisen kanssa päivitetyllä visuaalisella ja äänellä, jotka vahvistavat sen hirviöineen avaruusaluksen pelottavaa tunnelmaa. Suuri osa käyttöliittymästä ja ympäristösuunnittelusta ei kuitenkaan tarvinnut parannusta.

Aluksen epäsuora tarinankerronta tekee siitä todella legendaarisen kauhuympäristön. Sinun ei tarvitse kertoa, mitä tapahtui, voit nähdä kuinka kaoottinen ja verinen Necromorph-valtaus sujui pelkällä käytävillä. Se tarjoaa harvoin myöskään todellista turvapaikkaa. Jopa turvallisilta vaikuttavissa huoneissa, joissa saalista on runsaasti, olet aina alttiina väijytykselle. Sinut pidetään varpaillasi koko noin 12–15 tunnin matkan ajan.

9. Horizon Call of the Mountain

Koe Horizonin majesteettinen maailma enemmän kuin koskaan ennen tässä uudessa PlayStation®VR2-seikkailussa. Uusien PS VR2 Sense -ohjainten upeat visuaaliset ominaisuudet ja innovatiiviset ominaisuudet upottavat sinut Horizonin maailmaan ja tarjoavat ainutlaatuisen kokemuksen.

Nouse Carja Sundomin huipulle Ryasina, häpeällisenä entisenä sotilaana, ja selvitä koneita ympäröivä uusi mysteeri lunastaaksesi itsesi ja pelastaaksesi kansasi. Tapaat myös Aloyn, muita tuttuja kasvoja ja uusia hahmoja matkan varrella.

Matkusta takaisin erämaihin ennennäkemättömällä tavalla Horizon Call of the Mountainissa.

10. Kirby’s Return to Dream Land Deluxe

Kirby’s Return to Dream Land Deluxe on uusi versio Kirby’s Adventure Wiistä Nintendo Switchille! Jopa neljä pelaajaa voi liittyä Kirbyn ja ystävien matkaan, kun he matkustavat läpi Dream Landin auttaakseen Magoloria korjaamaan avaruusaluksensa.

Swordin, Whipin ja muiden tuttujen kopiointikykyjen lisäksi uusi Mecha Copy Ability tekee debyyttinsä! Muutu robotiksi ja lennä taivaan halki, hyökkää kaukaa tykilläsi tai läheltä voimakkailla iskuilla. Voit myös nielaista hehkuvia vihollisia käyttääksesi erityisiä superkykyjä, jotka ovat ultravahvoja versioita tavallisista kopiointikyvyistä, jotka voivat antaa todellisen etulyöntiaseman sinulle!Artikkeleita parhaimmista peleistä

ParhaimmatPelit.fi sivustolla julkaisemme artikkeleita, joiden aiheena ovat tietenkin parhaat pelit. Myöskin muita aihealueita käymme läpi ja pyrimme jakamaan hyvää tietoa parhaimpiin peleihin liittyen.

[ Siirry peliartikkeleihin ]

Piristä päivääsi kuuntelemalla vitsejä

Kuuntele parhaimmat vitsit | VitsienVitsit.fi

Vitsien Vitsit sivustolla voit kuunnella netin parhaimpia ja hauskimpia vitsejä valmiiksi luettuna. Katso videoita ja kuuntele vitsejä selkokielellä suomeksi puhuttuna, missä ja milloin tahansa, vaikka älypuhelinta käyttämällä. Se on niin helppoa ja kätevää, että ihan naurattaa.

[ Siirry kuuntelemaan vitsejä ja saa päivän nauruannos ]

Netin parhaimmat pelit

Mikä sen mukavempaa kuin viettää hetki nettipelin parissa. Siksi olemme keränneet sivuillemme netin parhaat pelit, joiden pelaaminen on hauskaa ja ne toimivat suoraan internetselaimessa.

[ Näytä netin parhaimmat pelit ]Yhteydenotto ja tiedustelut:


ParhaimmatPelit.fi 2024 Copyright © Mediabaari