ParhaimmatPelit.fi artikkeli | 24.08.2023

Parhaimmat pelistudiot Suomessa

Parhaimmat pelistudiot Suomessa | ParhaimmatPelit.fi
Kuva: StockSnap / Pixabay

Pieni Suomi on ylpeästi nostanut päätään pelialalla ja onkin usean tunnetun pelikehityspalvelun ja kymmenien ammattilaispelaajien asuinpaikka. Rakkaus peliteollisuutta kohtaan tässä maassa on poikkeuksellista. Suomalaiset pelinkehittäjät ovat tuottaneet monia maailmalta tuttuja pelejä, joita olemme päässeet nauttimaan kotikonsoleilla sekä tietokoneilla. Jos tulee suuri halu kehittää peliä, jolla olisi paljon potentiaalia nousta seuraavaksi pelialan kultiksi, niin kannattaa valita työpaikaksi jokin pelikehitysyritys Suomessa. Mutta mitä suuria nimiä löytyy Suomen parhaista pelien kehittäjistä, katso koostamamme lista, joista voidaan olla Suomessa ylpeitä.

Rovio Entertainment Corporation

Rovio Entertainment Corporation on maailmanlaajuinen viihdeyritys, joka luo, kehittää ja julkaisee mobiilipelejä. Rovion kehittämiä pelejä on ladattu yli 4 miljardia kertaa, mikä on aivan ällistyttävä tulos. Yritys tunnetaan parhaiten maailmanlaajuisesta Angry Birds -brändistä, mikä aloitti suosittuna mobiilipelinä vuonna 2009 ja on sittemmin kehittynyt peleistä erilaisiin viihde- ja kuluttajatuotteisiin brändilisensseissä.

Nykyään Yritys tarjoaa useita mobiilipelejä, animaatioita ja on tuottanut The Angry Birds Movie -elokuvan, joka avattiin ykköseksi teattereissa 50 maassa ja jonka jatko-osa on tuotannossa. Rovion pääkonttori sijaitsee Suomessa ja yhtiön osakkeet on listattu NASDAQ Helsingin päälistalla kaupankäyntitunnuksella ROVIO.

Remedy Entertainment

Remedy on vuonna 1995 perustettu itsenäinen pelikehittäjä, minkä kotipaikka on Espoo.

Remedyn pelituotantoon kuuluu arvostettujakin tuotantoja, kuten Death Rally, Max Payne, Max Payne 2: The Fall of Max Payne, Alan Wake, Quantum Break, Control ja nyt kovasti odotettu Alan Wake 2.

Remedyn pelit ovat maailmanlaajuisia menestystarinoita, joita on myyty yli 10 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti ja ne nauttivat muunnelmista kirjoista elokuviin. Remedyn digitaaliset pelit (iOS, Android, XBLA, Steam) ovat myös kriitikoiden ylistämiä, ja niitä on ladattu yli 13 miljoonaan ja ne ovat ykköslistalla yli 100 maassa maailmanlaajuisesti.

Nitro Games

Nitro Games oyj on vuonna 2007 perustettu kotkalainen mobiilipelien kehittäjä sekä julkaisija. Se kehittää pelejä varsinkin keskisuurille käyttäjäsegmenteille. Yhtiön oman NG-pelialustan ansiosta yhtiö pystyy tuottamaan prototyyppipelejä nopeasti. Yhtiö perustettiin vuonna 2007 Kotkassa, Suomessa.

Pelinkehitystiimillä on vuosikymmenen kokemus strategiapelien luomisesta.

Heillä on tavoitteena tarjota pelaajille paras mahdollinen strategiapelikokemus, sekä tableteilla, että älypuhelimilla. He keskittyvät parhaiden tuotantoarvojen pelien tekemiseen hienostuneella ja koukuttavalla pelillä. Nitro Games käyttää omaa NG-alustaa, mikä takaa nopeat ja laadukkaat tulokset.

Colossal Order

Colossal Order on suomalainen videopelejä kehittävä yritys, joka on perustettu Tampereella 2009. Se kehittää liikenne- ja kaupunkisimulaatiopelejä, ja sen tunnetuin peli on yli kuusi miljoonaa kappaletta myynyt Cities: Skylines. Yrityksen julkaisija on ruotsalainen Paradox Interactive.

He ovat syvästi intohimoisia simulaatiopeleihin ja yli 10 vuoden kokemuksella alalta luovat maailman parhaita simulaatiopelejä kodistaan Tampereella. Colossal Order tiimiin kuuluu 30 henkilöä 10 eri maasta, jotka työskentelevät kotoa käsin tai modernissa keskustoimistossa, samalla nauttien kaikista pohjoismaisen työkulttuurin eduista.

Moido Games

Moido on suomalainen pelikehitysstudio, joka keskittyy älykkäisiin, saavutettaviin ja nautinnollisiin, laajalle yleisölle soveltuviin pelikokemuksiin. Olemme erikoistuneet mobiilialustoille ja selainpohjaisiin peleihin.

Moido on perustettu tammikuussa 2007 ja se sijaitsee Tampereella. He ovat julkaisseet useita pelejä iOS:lle ja Androidille ja tarjoavat asiakkaille pelinkehityspalveluita yli 50 julkaistun pelin kokemuksella.

He uskovat monipuolisten pelien luomiseen, jotka tarjoavat terveellisen annoksen haastetta, ongelmanratkaisua ja rohkaisevat luovuuteen, pulma- ja sanapeleistä rentoihin kokemuksiin ja muuhunkin. Tulevaisuudessa voidaan odottaa heidän julkaisevan useitakin pelejä, joissa yhdistyvät aivokiusaaminen pulmapelien ratkaisemiseen ja seikkailuun sekä toimintaan.

Next Games

Next Games Oyj on suomalainen vuonna 2013 perustettu videopelejä kehittävä yritys. Se tunnetaan lisenssistään julkaista The Walking Dead -televisiosarjaan perustuvia mobiilipelejä. Yritys on ostanut Helsinki GameWorks -nimisen yrityksen vuonna 2014.

Next Games on ensimmäinen julkisesti listattu mobiilipelien kehittäjä ja julkaisija Suomessa. Kriitikoiden ylistämien The Walking Dead -pelien kehittäjät määrittelevät uudelleen tavan, jolla franchising-viihde muuttuu erittäin mukaansatempaaviksi palvelupohjaisiksi mobiilipeleiksi. Kesällä 2018 Next Games julkaisi The Walking Dead: Our Worldin, joka hyödyntää huippuluokan AR-teknologiaa ja jota käyttää Google Maps.

Tällä hetkellä Next Games työstää useita uusia pelejä, jotka perustuvat suosittuihin viihdesarjaan, mukaan lukien Blade Runner Nexus suositulle Blade Runner -sarjalle.

He jakavat syvän rakkauden peleihin, palavan halun ja kunnianhimoisen strategian kehittää kestävää globaalia mobiiliviihdettä. Next Games työllistää yli 100 henkilöä ja sijaitsee Helsingissä.

Frozenbyte Oy

Frozenbyte on suomalainen vuonna 2002 perustettu itsenäinen videopelejä kehittävä yritys, joka toimii Helsingissä. Frozenbyten ensimmäinen kaupallinen peli oli vuonna 2005 julkaistu Shadowgrounds. Frozenbyten kolmas peli, Trine, julkaistiin vuonna 2009 ja sen jatko-osa vuonna 2011. Trine-pelisarjan kolmas osa julkaistiin vuonna 2015.

Heille tekemänsä työ on intohimo ja haluavat luoda parhaita pelejä ja samalla kun tekevät kovasti töitä, halu on myös pitää hauskaa tekemässä sitä, mitä rakastavat!

Pelikehitystiimissä he uskovat, että iloiset työntekijät ovat tärkeitä loistavien pelien tekemisessä, minkä vuoksi pyrkivät jatkuvasti parantamaan asioita toimistossa. Heillä on esimerkiksi Catering-henkilöstö, joka valmistaa aamiaisen ja kotilounaan joka päivä, ja löytyy myös saunaosasto töiden jälkeen rentoutumiseen.

Mediabaari

Suomalainen mainostoimisto Mediabaari ei ole vielä kovin tunnettu pelinkehittäjänä, mutta yritys on tuottanut useamman vuoden ajan netissä pelattavia pelejä, mitkä toimivat tietokoneella sekä myös mobiililaitteissa. Mediabaari tuottaa jatkuvasti nettiin ilmaiseksi pelattavia pelejä kaikkien iloksi.

Ehkä tunnetuin yrityksen tuottama nettipeli on suuren suosion saavuttanut pelisivusto nimeltä Muistipeli.com, mikä on jo vuosia tarjonnut pelaamisen riemua tuhansille innokkaille pelaajille. Muistipelejä on sivustolla pelattu jo miljoonia kertoja ja uusia pelaajia tulee sivustolle koko ajan. Muistipelien yksinkertainen pelilogiikka onkin ollut kovin suosittu senioreiden parissa, koska pelaaminen tuo myös terveydellisiä hyötyjä esimerkiksi muistin jumppaamiseen.

Muita kovasti pelattuja pelejä, joita Mediabaari on tuottanut, ovat mm. nopeustesti Taitopelit.net sivustolla, sekä hullun hauska Ninja Mummo the Game tasohyppelypeli.Artikkeleita parhaimmista peleistä

ParhaimmatPelit.fi sivustolla julkaisemme artikkeleita, joiden aiheena ovat tietenkin parhaat pelit. Myöskin muita aihealueita käymme läpi ja pyrimme jakamaan hyvää tietoa parhaimpiin peleihin liittyen.

[ Siirry peliartikkeleihin ]

Piristä päivääsi kuuntelemalla vitsejä

Kuuntele parhaimmat vitsit | VitsienVitsit.fi

Vitsien Vitsit sivustolla voit kuunnella netin parhaimpia ja hauskimpia vitsejä valmiiksi luettuna. Katso videoita ja kuuntele vitsejä selkokielellä suomeksi puhuttuna, missä ja milloin tahansa, vaikka älypuhelinta käyttämällä. Se on niin helppoa ja kätevää, että ihan naurattaa.

[ Siirry kuuntelemaan vitsejä ja saa päivän nauruannos ]

Netin parhaimmat pelit

Mikä sen mukavempaa kuin viettää hetki nettipelin parissa. Siksi olemme keränneet sivuillemme netin parhaat pelit, joiden pelaaminen on hauskaa ja ne toimivat suoraan internetselaimessa.

[ Näytä netin parhaimmat pelit ]Yhteydenotto ja tiedustelut:


ParhaimmatPelit.fi 2024 Copyright © Mediabaari