ParhaimmatPelit.fi artikkeli | 30.04.2024

Parhaimmat Amnesia kauhupelit

Parhaimmat Amnesia kauhupelit | ParhaimmatPelit.fi

Amnesia on kauhupelisarja, joka on tunnettu syvällisestä tarinankerronnastaan ja pelottavasta tunnelmastaan.

Sarjan ensimmäinen peli, Amnesia: The Dark Descent, julkaistiin vuonna 2010 ja se sijoittuu synkkään linnaan 1800-luvun alun Englannissa. Pelaaja herää ilman muistikuvia menneisyydestään ja hänen on tutkittava linnaa selvittääkseen, mitä on tapahtunut ja miksi hän on siellä.

Toinen peli, Amnesia: A Machine for Pigs, julkaistiin vuonna 2013. Se sijoittuu vuoteen 1899 ja seuraa rikkaan liikemiehen etsintää Lontoossa. Pelissä pelaaja löytää karmivia salaisuuksia teollisuuden alla ja kohtaa hirvittäviä olentoja.

Sarjan kolmas peli, Amnesia: Rebirth, julkaistiin vuonna 2020. Siinä seurataan naisen matkaa halki autiomaan 1930-luvun Algeriassa, kun hän yrittää selvittää kadonneen lentokoneensa mysteerin samalla kun kohtaa kauhistuttavia näkyjä ja haasteita.

Sarjan neljäs peli, Amnesia: The Bunker, julkaistiin vuonna 2023. Peli sijoittuu ensimmäiseen maailmansotaan, ja pelaaja ottaa haltuunsa ranskalaisen sotilaan Henri Clémentin. Henri jää loukkuun maanalaiseen bunkkeriin, ja salaperäinen mutta valoherkkä hirviö nimeltä "Peto" jahtaa sitä.

Kaikissa peleissä korostuu pelaajan taistelu pelon ja pimeyden kanssa, samalla kun he yrittävät selvittää tarinan juonta ja salaisuuksia. Amnesia-sarja on tunnettu intensiivisestä pelattavuudestaan ja tunnelmanluonnistaan, joka saa pelaajan koko kehon jännittymään pelon edessä. Tässä artikkelissa laitamme kaikki ilmestyneet Amnesia pelit paremmuusjärjestykseen, paras ensin!

1. Amnesia: The Dark Descent

Pelaajan tehtävänä on selviytyä hirvittävistä tapahtumista ja uhkaavista olennoista, jotka vaanivat linnan pimeissä käytävissä.

Pelattavuus perustuu pelaajan kykyyn vältellä vihollisia, käyttää ympäristön esineitä selviytymiseen ja ratkaista pulmia, jotka edistävät tarinan etenemistä. Pelaamisen aikana pelaaja joutuu kamppailemaan myös pelon ja mielenterveyden kanssa, sillä pelissä on käytössä järjestelmä, joka mittaa hahmon mielenterveyttä. Pelaajan on pidettävä huolta hahmonsa järjestä ja valvottava sitä, ettei hän menetä kokonaan järkeään pelon ja stressin keskellä.

Pelin tunnusomaisia piirteitä ovat synkkä ja painostava ilmapiiri, taidokkaasti rakennetut äänitehosteet ja visuaaliset yksityiskohdat sekä tarinan monimutkaisuus ja mysteerien ratkaiseminen. "Amnesia: The Dark Descent" sai laajasti kiitosta kauhupelien ystäviltä sekä pelialan kriitikoilta, ja se on edelleen yksi arvostetuimmista ja vaikuttavimmista kauhupelikokemuksista.

2. Amnesia: The Bunker

Amnesia: The Bunker, pienempi ja omavaraisempi luku, tekee työnsä saadakseen pelaajan jälleen innostumaan tästä pelottavasta sarjasta. Ja vaikka monet sen salailun ja tutkimisen perusteet ovat pysyneet samoina kuin silloin, kun pelaaja heräsi Danielina yli kymmenen vuotta sitten. Tämä synkkä, avoin kissa-hiiri-trilleri todistaa, että pelaaja voi oppia joitain uusia temppuja selvitäkseen tästä synkästä pelin tarinasta.

Amnesia teki nimensä kauhupelinä ilman aseita, joten voi tuntua aluksi oudolta, että Bunker ojentaa sinulle pistoolin ja joskus jopa kranaatteja. Mutta hauskuus kaiken kammottavuuden keskellä on se, että nämä voivat parhaimmillaan saada hirviön jättämään sinut rauhaan muutamaksi minuutiksi. Ammukset ovat tilanteen kannalta hyödyllisiä, mutta lopulta tekevät vihollisesta vielä pelottavamman. Loppujen lopuksi, mikä on pahempaa? Hirviö, jota et voi taistella ollenkaan tai jonka olet nähnyt, voi ottaa luodeista osumaa ja vain ärsyyntyä siitä enemmän?

Tarina on suhteellisen yksinkertainen, varsinkin verrattuna moniulotteiseen kosmiseen painajaiseen, joka oli Rebirth. Tapahtumien aikajana tulee hitaasti esiin, kun löydät muistiinpanoja, jotka ovat kirjoittaneet eri värvätyt miehet ja upseerit. Loppua kohden on melko näppärä käänne, joka onnistuu horjuttamaan kaikkien Amnesia veteraanien odotuksia. Aiemmat pelit ovat olleet suurelta osin hahmosi syntien muistamista ja niiden hyväksymistä, mutta se on vain alkusoittoa siitä, mitä The Bunkerilla todella on varastossa.

3. Amnesia: A Machine for Pigs

Pelin tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1899 ja seuraa rikkaan liikemiehen, Oswald Manduksen, tarinaa. Mandus herää tajuttomuudestaan vain muistamatta mitään menneisyydestään ja lähtee tutkimaan teollisuuskompleksiaan Lontoossa selvittääkseen, mitä on tapahtunut. Pelissä paljastuu synkkiä salaisuuksia ja kammottavia totuuksia Manduksen menneisyydestä ja hänen roolistaan teollisuuden salaperäisessä toiminnassa.

Pelissä pelaaja kohtaa monenlaisia kauhistuttavia olentoja ja joutuu ratkaisemaan monimutkaisia pulmia edetäkseen tarinassa. "A Machine for Pigs" eroaa hieman alkuperäisestä "The Dark Descent" -pelista pelattavuuden, tarinankerronnan ja tunnelman suhteen, mutta säilyttää silti saman synkän ja ahdistavan ilmapiirin sekä painostavan tunnelman.

Vaikka peli ei saanut aivan yhtä suurta kiitosta kuin alkuperäinen "Amnesia", se silti ansaitsi huomiota ainutlaatuisesta tunnelmastaan, tarinankerronnastaan ja kauhun elementeistä.

4. Amnesia: Justine

Amnesia: Justine on lyhyt, itsenäinen lisäosa "Amnesia: The Dark Descent" -peliin, joka julkaistiin vuonna 2011. Se on nimetty pelin keskeisen hahmon, Justinen, mukaan.

Peli sijoittuu samaan maailmaan kuin "The Dark Descent", mutta se tarjoaa erillisen tarinan ja pelikokemuksen. Pelaajat astuvat Justinen kenkiin, nuoren naisen, joka järjestää haasteita ja testejä oman moraalinsa ja eettisten arvojensa ympärille. Justine on rikas aristokraatti, joka nauttii ihmisille kärsimystä tuottavista testistä ja kokeista.

Pelin alussa Justine löytää itsensä pimeästä ja synkästä paikasta ilman muistikuvia siitä, miten hän sinne päätyi. Pelaajan tehtävänä on navigoida läpi useiden huoneiden ja käytävien, ratkaista pulmia ja kohdata kauhistuttavia tilanteita. Kuten "The Dark Descentissa", myös "Justinessa" pelaajien on selviydyttävä pimeyden ja pelottavien tapahtumien keskellä.

Yksi merkittävimmistä eroista "Justinen" ja "The Dark Descentin" välillä on siinä, että "Justinessa" pelaajilla ei ole mahdollisuutta tallentaa peliä. Jos Justine kuolee pelin aikana, pelaajan on aloitettava alusta alueelta, jossa hän viimeksi tallennettiin.

"Amnesia: Justine" tarjoaa intensiivisen ja lyhyen kauhukokemuksen, joka keskittyy moraalisiin dilemmoihin ja pelaajan reaktioihin äärimmäisissä tilanteissa. Se on erinomainen lisäosa sarjalle ja tarjoaa lisää syvyyttä "Amnesia"-maailmaan.

5. Amnesia: Rebirth

Pelin tarina sijoittuu 1930-luvun alun Algerian autiomaahan. Pelaaja astuu Tasi Trianonin, raskaana olevan naisen, rooliin, joka herää autiomaassa ilman muistikuvia siitä, miten hän sinne päätyi. Tasin tehtävänä on selvittää, mitä on tapahtunut hänen ystävilleen ja matkaseurueelleen, jotka ovat kadonneet autiomaan hiekkaan, samalla kun hän yrittää säilyttää järkensä ja vauvansa turvassa.

"Pelaamisen aikana Tasi kohtaa kauhistuttavia näkyjä ja joutuu ratkomaan monimutkaisia pulmia sekä käyttämään ympäristöä hyväkseen selviytyäkseen. Pelissä on vahva painotus tarinankerronnalla, ja se kietoutuu Tasin menneisyyteen ja salaisuuksiin. Pelaajan on tutkittava ympäristöä huolellisesti löytääkseen johtolankoja ja selviytyäkseen autiomaan vaaroista ja pelottavista ilmiöistä.

"Amnesia: Rebirth" on saanut kiitosta visuaalisesta toteutuksestaan, tunnelmallisesta äänisuunnittelusta sekä syvällisestä tarinankerronnastaan. Se tarjoaa pelaajille vangitsevan ja kauhistuttavan kauhuelämyksen, joka on täynnä jännitystä ja pelon hetkiä, samalla kun se tutkii teemoja menetyksestä, syyllisyydestä ja selviytymisestä äärimmäisissä olosuhteissa.Artikkeleita parhaimmista peleistä

ParhaimmatPelit.fi sivustolla julkaisemme artikkeleita, joiden aiheena ovat tietenkin parhaat pelit. Myöskin muita aihealueita käymme läpi ja pyrimme jakamaan hyvää tietoa parhaimpiin peleihin liittyen.

[ Siirry peliartikkeleihin ]

Piristä päivääsi kuuntelemalla vitsejä

Kuuntele parhaimmat vitsit | VitsienVitsit.fi

Vitsien Vitsit sivustolla voit kuunnella netin parhaimpia ja hauskimpia vitsejä valmiiksi luettuna. Katso videoita ja kuuntele vitsejä selkokielellä suomeksi puhuttuna, missä ja milloin tahansa, vaikka älypuhelinta käyttämällä. Se on niin helppoa ja kätevää, että ihan naurattaa.

[ Siirry kuuntelemaan vitsejä ja saa päivän nauruannos ]

Netin parhaimmat pelit

Mikä sen mukavempaa kuin viettää hetki nettipelin parissa. Siksi olemme keränneet sivuillemme netin parhaat pelit, joiden pelaaminen on hauskaa ja ne toimivat suoraan internetselaimessa.

[ Näytä netin parhaimmat pelit ]Yhteydenotto ja tiedustelut:


ParhaimmatPelit.fi 2024 Copyright © Mediabaari